Статус MRICS – досягнення фахівця з оціночної діяльності БДО в Україні

Статус MRICS – досягнення фахівця з оціночної діяльності БДО в Україні

Дмитро Король — Керівник напрямку з оцінки бізнесу і фінансового моделювання компанії БДО в Україні 21 липня 2020 року успішно склав іспит та набув статусу MRICS (Chartered Valuation Surveyor of Royal Institution of Chartered Surveyors).

The Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS, Королівський Інститут Дипломованих Оцінювачів) міжнародний незалежний професійний орган, заснований у 1868 році в Лондоні (Великобританія), що просуває та забезпечує дотримання найвищих міжнародних стандартів в сфері оцінки, управління та розвитку нерухомості, будівництва та інфраструктури.

Станом на сьогодні інститутом RICS акредитовано близько 120 000 кваліфікованих професіоналів по всьому світу, в тому числі 43 спеціалісти з України. Одним із яких є наш колега Дмитро Король.

Дмитро працює у відділі оцінки вже 12 років. І за цей час відповідав та приймав участь у десятках масштабних проектів. Новий статус це однозначно великий крок в професійній діяльності. Досягнення Дмитра одночасно є досягненням компанії BDO in Ukraine, тому що підтверджує високий професіоналізм нашої команди та готовність надавати послуги найкращої якості у відповідності до міжнародних стандартів.

Що говорить Дмитро Король про свій здобуток?

По-перше, для мене це можливість більш вільно спілкуватися з колегами з інших країн і вивчати міжнародний досвід в сфері оцінки.

По-друге, це одержання особливого статусу в професійному співтоваристві.

По-третє, ступінь RICS підтверджує високу компетентність фахівця даного напрямку у всьому світі.

Щоб пройти атестацію RICS потрібно мати:

  1. Диплом, який підтверджує отримання знань у відповідній сфері (економіка та / або оцінка).
  2. Досвід роботи не менше 10 років провідним оцінювачем або менеджером.

При наявності вище перерахованих факторів, фахівець може проходити атестацію RICS. Кваліфікаційний іспит складається з письмової частини та інтерв'ю. У процесі іспиту кандидат повинен підтвердити наявність необхідних компетенцій. А це, повірте, завдання не із простих.

Якщо у вас є потреба в професійній незалежній оцінці вартості бізнесу, цінних паперів, нематеріальних активів, нерухомості, рухомого майна або активів фінансової звітності, тоді наші фахівці із задоволенням допоможуть вам. Детальніше про оцінювальну діяльність BDO в Україні тут.