Підсумки зустрічі ESG Хабу Європейської Бізнес Асоціації на тему КСВ у 2022 році

Підсумки зустрічі ESG Хабу Європейської Бізнес Асоціації на тему КСВ у 2022 році

18 серпня відбулося планове засідання ESG Хабу, темою якого стала «Корпоративна Соціальна Відповідальність у 2022 році. Презентація кейсів компаній», організоване Європейською Бізнес Асоціацією (EBA).

Організатори зустрічі поставили за мету привернути увагу до питання корпоративної та соціальної відповідальності компаній під час війни. Адже бізнес впливає на економіку, суспільство та навколишнє середовище, і саме це формує корпоративну соціальну відповідальність компанії.

Більшість компаній наразі реалізовують щонайменше три принципи сталого розвитку: “No poverty”, “Zero hunger”, “Good health and wellbeing”

Одним з модераторів заходу став Хеннінг Дрегер, партнер зі сталого розвитку та ESG в BDO в Україні. Хеннінг — найдосвідченіший фахівець в Україні з понад 23-річним досвідом роботи в галузі сталого розвитку, що охоплює проєкти в 20 країнах і 27 галузях. У BDO в Україні відповідає за стратегію сталого розвитку, результати діяльності та звітність компанії. Керує розробкою актуальних для ринку рішень у галузі охорони довкілля, соціальної сфери й управління (ESG).
 

Під час обговорення ми ще раз переконалися, що більшість українських і міжнародних компаній з перших днів війни почали оприлюднювати чітку позицію щодо війни. Це була впевнена підтримка України та допомога Збройним силам України заради найскорішої перемоги українського народу над окупантом. Кейси спікерів заходу доводять, що від початку повномасштабної війни з росією український бізнес проявив неабияку згуртованість та сконцентрованість на допомозі державі та людям. Кожна з компаній наразі реалізовує щонайменше три принципи сталого розвитку: “No poverty”, “Zero hunger”, “Good health and wellbeing” адже гуманітарна допомога та підтримка мирного населення, яке потерпає від війни, сьогодні є пріоритетом.

А тепер детальніше про найцікавіші та вражаючі ініціативи, про які розповіли спікери зустрічі.

Марина Гриценко (Chief Sustainability Officer) та Ольга Олепір (HR project manager) поділилися приголомшливими цифрами допомоги, що охопила допомогу ЗСУ, соціальну підтримку переселенців і біженців за кордоном, від компанії Parimatch Tech. Ініціатива Give a job for UAмала на меті переконати закордонні компанії створювати та надавати робочі місця для українців, а проєкт AmPmHelp носить інформаційно-консультаційних характер і допомагає в питаннях евакуації, інформування з різноманітних питань (дороги, фінанси), допомоги в країні перебування тощо.

У своєму виступі старший фахівець з комунікацій ELEKS, Софія Басенко, розповіла про проєкт «БУДЬ» — платформу, яка допомагає українським жінкам знайти себе у сфері ІТ та креативних індустрій. З учасницями благодійного проєкту протягом трьох тижнів працюють понад сотня фахівців і фахівчинь з найкращих українських та глобальних компаній, які допомагають підготуватися до співбесід та здобути необхідні навички та досягти обрані кар’єрні цілі.

Кристина Кириченко, нагадала нам про чудовий проєкт «БІБЛІОТЕКА МРІЙ», що був створений ще у 2016 році. Він розвиває спільноту колективів, які відвідують дитячі будинки, щоб оновлювати бібліотеки та опікуватися розвитком дітей. За цей час було створено 239 бібліотек по всій Україні разом з колективами 130 компаній.

Ще на початку травня 2022 року мережа АЗК WOG спільно з партнерами запустила ініціативу на підтримку відповідального споживання пального. Тетяна Калашнюк, начальниця управління зі зв’язків з громадськістю мережі, та Геннадій Карлінський, директор з маркетингу АЗК WOG, розповіли про створення проєкту , який мав на меті стимулювати водіїв свідомо ставитися до користування власним авто, щоб зберегти пальне для транспорту захисників, медиків, ДСНС, аграріїв та інших служб і компаній, що забезпечують наше комфортне й безпечне сьогодення, допомагають боронити країну.

Кожна із цих історій неабияк надихає і переконує в тому, що українці — незламна нація, адже таке єднання в боротьбі притаманне лише справді вільному й суверенному народу. Наші компанії є прикладом для всього корпоративного світу в удосконаленні реалізації цілей сталого розвитку та прихильності до гуманітарних цінностей.

Також нагадаємо, що БДО в Україні надає консультаційні послуги й рішення зі сталого розвитку. Наші послуги допомагають компаніям рухатися вперед, розвиватися та забезпечувати здорове середовище для майбутнього нашої планети. Досягнення цієї мети можливе лише за умови дотримання принципів сталого розвитку, а саме балансу між задоволенням сучасних потреб і захистом інтересів майбутніх поколінь.

Щоб дізнатися, які рішення в нас є для впровадження сталого розвитку вашої компанії, НАПИШІТЬ НАМ і ми з радістю проконсультуємо.