BDO в Україні: Участь у засіданні ACC щодо медіа та ШІ

BDO в Україні: Участь у засіданні ACC щодо медіа та ШІ

Минулого тижня Наталія Сусідка, яка працює в компанії BDO в Україні та є членом індустріальної групи “Технології, Медіа та Телекомунікації” BDO в Україні, відвідала засідання Комітету з питань медіа та комунікацій Американської торгової палати (ACC).
 
Захід об'єднав понад 25 представників бізнесу, щоб обговорити роль і перспективи використання штучного інтелекту (ШІ) у сфері медіа та комунікацій.

Учасники заходу обговорили широкий спектр питань, пов'язаних з використанням штучного інтелекту, зокрема його можливості та виклики. Розглянули різні підходи до регулювання ШІ на міжнародному рівні, а також очікувані тренди в цій галузі на 2024 рік.

Зокрема, були озвучені й обговорені спільні рекомендації Міністерства цифрової трансформації України, Національної ради з телебачення та радіомовлення, і Комісії з журналістської етики щодо використання штучного інтелекту для створення журналістських матеріалів та відповідального використання в медіа.

“Цей захід став важливим кроком у розумінні ролі штучного інтелекту у сфері медіа та комунікацій. Під час обговорення я отримала чимало нових ідей та вражень, слухаючи думки різних фахівців. Важливим висновком стало те, що для успішного впровадження ШІ необхідний постійний діалог і співпраця між бізнесом, урядом та громадськістю. Я впевнена, що ця співпраця створить нові можливості для розвитку обох сторін, сприяючи створенню вигідних умов для бізнесу та економічного зростання країни”, — зазначила Наталя Сусідка. 

Засідання ACC відзначилось активним обміном думок та ідеями, які сприятимуть подальшому розвитку використання ШІ в медіа та комунікаціях. Зацікавлені сторони продовжують працювати над тим, щоб забезпечити ефективне впровадження цих технологій, зберігаючи високі стандарти етики, безпеки та конфіденційності. Очікується, що розумна інтеграція ШІ в медіа та комунікації допоможе створити нові можливості, поліпшити якість обслуговування і сприятиме розвитку індустрії загалом.
 

Основні контакти