Партнерство в дії: BDO в Україні на конференції з відбудови громад

Партнерство в дії: BDO в Україні на конференції з відбудови громад

Участь працівників BDO в Україні, Ірини Книжнікової та Тетяни Демченко, у конференції “Переосмислення відбудови: українські громади на лінії перемоги”, що нещодавно відбулася в Києві, виявилася ключовою для розуміння актуальних тенденцій у відновленні країни.
 
Організована Центром економічного зростання LRHub, Фундацією інституційного розвитку та Агенцією відновлення та розвитку, конференція мала на меті аналіз ключових питань і проблематики, пов’язаної з відновленням українських громад. Важливою метою заходу було виявлення можливостей та інструментів, які сприятимуть ефективному та інклюзивному процесу відновлення. 
Під час заходу відбулася активна дискусія на теми:
  • Переосмислення відбудови: від фундаменту до ментальності.
  • Місцевий економічний розвиток — основа економіки.
  • Імплементація законодавства про відновлення в громадах: що підтвердило ефективність, а що потребує змін.
  • Прозоре відновлення громад через розбудову антикорупційного комплаєнсу.
Важливу роль у обговоренні відіграв фактор фінансування від міжнародних донорських організацій. Учасники конференції підкреслили необхідність якісної підготовки проєктної документації, оскільки лише добре підготовлені проєкти відповідно до міжнародних стандартів можуть отримати необхідне фінансування. Представники громад поділилися власним досвідом участі в грантових конкурсах, імплементації законодавства про відновлення та розбудову антикорупційного відповідника, що сприятиме подальшому розвитку та стабілізації українських громад.



Подібні заходи є надзвичайно важливими для налагодження діалогу та відображення великого значення відбудови як складової оборони України. Це підтвердили учасники Конференції та міжнародні партнери: 

“Відбудова є невіддільною складовою оборони України”, — Ремі Дюфло, Заступник Голови Представництва ЄС в Україні.

“Не чекайте миру, починайте займатися відновленням якомога швидше”, — Оле Егберг Міккельсен, Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Данії в Україні.

“Питання відновлення та відбудови повинні бути головними в порядку денному України”, — Аллан Паг Крістенсен, керівник Антикорупційної ініціативи ЄС.

“Ми намагаємось не просто відбудувати зруйноване, а прагнемо переосмислити певні соціальні зв’язки”, — Олександра Азархіна, заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України.

“Дискусії про те, що війна це окремо, а відбудова це окремо — вкрай небезпечні”, — Мустафа Найєм, голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури.

Такого роду заходи є важливими для майбутнього України, і BDO в Україні повністю розуміє їхнє значення. Ми розробили Посібник для інвесторів і регулярно його оновлюємо. Він детально визначає ключові механізми та важливі етапи, критичні для залучення інвестицій, а також проводить глибокий аналіз потенційних ризиків і пропонує стратегії для їхнього зменшення. Посібник докладно розглядає інвестиційні можливості в різних секторах економіки, з особливим акцентом на міжнародне фінансування та експортне кредитування.

Команда BDO в Україні продовжує сприяти процесу відбудови України, надаючи свою експертну підтримку. Зв’яжіться з нами, якщо вам потрібна додаткова консультація.

Основні контакти