Результати опитування від BDO в Україні щодо cтану справ українських фахівців бухгалтерської, аудиторської та фінансової сфери під час війни

 

Задля розуміння цілісної картини, щодо занятості українських фахівців фінансової сфери під час війни, протягом травня та червня ми в БДО в Україні провели зовнішнє опитування, результатами якого ділимось у брошурі нижче.

Під час дослідження ми отримали відповіді, зокрема, на такі запитання:

  • Де наразі знаходяться представники фінансової сфери і чи планують вони повертатися додому, якщо були змушені покинути домівку?
  • Чи продовжують вони працювати і на яку компанію?
  • Що змінилося в процесі роботи?
  • Чи планують шукати нову роботу, якщо довелося залишити попереднє місце і що для цього потрібно?
  • А також дізналися про рівень володіння іноземними мовами.

Також ми поцікавилися думкою фінансових фахівців про їхню роль у відбудові нашої держави. Окрім відповідей про сумлінну працю, якісне і вчасне виконання роботи були й досить цікаві ідеї, з якими ділимося в брошурі нижче.

У нашому опитуванні брали участь представники таких сфер: надання різноманітних послуг (зокрема консалтинг) — 32%, фінанси і страхування — 13%, виробництво та торгівля —  по 12% кожна, агропромисловість — 5%, ІТ — 4% та 22% з інших галузей.

Віримо, що ця інформація допоможе бізнесу скоординувати подальші дії та визначити напрями, у яких варто сконцентрувати увагу й максимум зусиль, що дасть змогу пришвидшити процес становлення економіки України.  

Дякуємо кожному, хто взяв участь в опитуванні. Завантажуйте файл, щоб ознайомитися з результатами опитування.