Ціль на рівність в компанії BDO in Ukraine

Ціль на рівність в компанії BDO in Ukraine

Дискримінація, в будь якому її прояві, є недопустимою у питаннях прийому на роботу, оплати праці чи просуванні по службі. Ми віримо, що корпоративна культура сучасності — це культура рівності та відкритості. Культура, у якій людина — головна цінність і капітал, а не ресурс.

Напередодні міжнародного дня жіночої солідарності, ми розповімо про роль жінки в BDO in Ukraine, а також наведемо статистику, що підтверджує позицію гендерної рівності нашої компанії.

Рівність — це не питання жінок, це питання самого бізнесу. Для економік та громад важливо процвітати, а це можливо тільки в умовах рівних можливостей.


За даними відділу HR станом на січень 2021 року колектив BDO в Україні налічує 64% жінок та 36% чоловіків.

Для порівняння у всій мережі BDO це співвідношення на позначці 52% співробітників жінок та 48% - співробітників чоловіки.

 


Вищі виконавчі посади в BDO in Ukraine розподілені порівно — 50:50.

Президент компанії Алла Савченко зазначає: «Пріоритетом нашої компанії – є рівність при прийомі на роботу та умов праці для усіх наших співробітників, рівність оплати праці, та рівність у наданні можливостей для розвитку. Також врівноважений баланс роботи та особистого життя кожного нашого співробітника – є ключовою частиною пропозиції BDO, як роботодавця!»



А от відсоток керівників жіночої статі на 10% перевищує кількість керівників чоловіків.

Коментар на тему рівності директора нашої компанії Сергія Балченка.

«Різні чинники, такі як, наприклад, біологічні, та особливості індивідуальної соціалізації людини в дитинстві є основною причиною поділу праці між чоловіками й жінками за принципом «турбота й любов про людей справа жіноча, а сила та лідерство чоловіча».

У дорослому житті людини ролі, що відображають міжстатевий розподіл праці, стають основою для гендерних відмінностей. Нині гендерні стереотипи змінюються досить швидко й це дає надію на зрівняння соціальних позицій у діловій сфері для чоловіків і жінок. За останній час людство зробило величезні кроки щодо усунення цієї нерівності та досягнення ділової рівності. Однак, рівність можливо досягти тільки тоді, коли ставлення як до жінки, так і до чоловіка зміниться в корені й поведінкові стереотипи зітруться. А поки в українському парламенті 20% жінок.

"Професія фінансиста традиційно більше жіноча, ніж чоловіча, і в ній лідерами ставали, як правило, чоловіки (посаду головного бухгалтера чоловіча, а посада його заступника жіноча). Сьогодні й ці стереотипи йдуть."

Наведенні дані підтверджують, що компанія BDO в Україні приділяє значну увагу питанню гендерної рівності. Ми переконані, що робота над рівністю має стати одним із ключових завдань у роботі будь-якої сучасної компанії. 

Досвід БДО в Україні підтверджує гіпотезу про те, що в компаніях, які займаються темою гендерної рівності, інноваційне мислення команд у кілька разів вище, ніж у бізнесів, які не приділяють увагу цьому питанню. І справді, часто жінки проявлять більш творчий та креативний підхід у розв’язанні задач. А разом із раціональністю та структурованим підходом чоловічої частини команди, результат перевершує всі очікування.

А ось дані наведені вище, говорять про те, що жіноча частина команди BDO в Україні не тільки креативна, а й те що, наші колеги жінки досвідчені професіонали своєї справи. Адже кваліфікація та сертифікат АССА вважаються одними з найавторитетніших і престижних у світі. Пишаємося нашими спеціалістами, які щодня демонструють свій високий рівень професіоналізму та глибокі знання в сфері обліку, аудиту та фінансів.

Безсумнівно, БДО в Україні й надалі продовжуватиме дотримання принципів гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок у компанії. Переконані, що гендерна рівність — це не тільки одне з основних прав людини, а й необхідна основа для досягнення миру, процвітання та сталого розвитку країни та світової економіки, загалом.

І ще декілька порад від BDO:

  1. Керуйтеся принципами рішучого лідерства

  2. Постійно слідкуйте за забезпеченням рівних можливостей, наочності, гнучкості, оцінки та визнання — однаково для всіх

  3. Забезпечуйте можливості наставництва / зворотного зв’язку, коучингу та менторства

  4. Заохочуйте хороших лідерів (як жінок, так і чоловіків) для наслідування.

Словом, ми пишаємося наявною статистикою, а також усією нашою командою, яка безперестанно підтверджує свій високий професіоналізм та відданість улюбленій справі!

Зустрічайте весну разом з BDO in Ukraine