BDO приєднується до ініціативи Net Zero

BDO приєднується до ініціативи Net Zero

Ми в BDO вважаємо, що кожен з нас зобов’язаний сприяти захисту, збереженню та оновленню ресурсів нашої планети, щоб те, як ми живемо нині, не мало негативного впливу на майбутні покоління.
Саме тому BDO в Україні, поряд з усією глобальною мережею BDO, взяла на себе зобов’язання, що ґрунтується на наукових даних, досягти нульового рівня викидів парникових газів (Net Zero) до 2050 року або раніше. Це відповідає Паризькій угоді, а також скороченням, необхідним для обмеження глобального потепління до рівня менше 1,5°С, щоб запобігти найбільш катастрофічним наслідкам глобального потепління.

У контексті бізнесу досягнення нульового рівня викидів означає досягнення стану, у якому діяльність у ланцюжку створення вартості організації не призводить до безпосереднього впливу на клімат. Нещодавно глобальна мережа BDO зобов’язалася підтримати цю мету, ставши частиною Альянсу постачальників фінансових послуг Net Zero (Net Zero Financial Service Providers Alliance).

Цікаво, що досі немає єдиного загальноприйнятого визначення поняття Net Zero. Але на нещодавньому брифінгу, підготовленому Хеннінгом Дрегером, партнером зі сталого розвитку та ESG БДО в Україні, ми спробували пролити світло на цю тему та розкрити її основні цілі.

Що таке концепція «Нульового рівня викидів парникових газів (Net Zero)» чи вуглецева нейтральність?

Простими словами, під концепцією «Нульового рівня викидів парникових газів» ми маємо на увазі, що загальна кількість викидів парникових газів (ПГ), які суб’єкт (наприклад, організація, місто, держава, країна чи людина) викидає в довкілля, дорівнює або менше викидів, які вона усуває.

Уявіть ванну, що набирається водою. З увімкненого крана тече вода, ванна наповнюється, потім ви витягуєте корок, і вода витікає. Кількість води у ванній залежить як від напору води в крані, так і від отвору зливу. Щоб підтримувати кількість води у ванній на одному рівні, необхідно переконатися, що надходження та злив води збалансовані.

Щоб досягти Net Zero використовується той же принцип. Підприємствам, приватним домогосподарствам і глобальним суспільствам необхідно збалансувати кількість парникових газів, яку вони викидають, з кількістю, яку вони усувають, тоді ми досягнемо чистого нуля.

Для надання підтримки в досягненні цієї мети, ми в BDO наразі на етапі оцінки нашого поточного вуглецевого сліду, розуміння наших викидів Scope 1, 2 та 3 та визначення стратегій скорочення викидів вуглецю та пом’якшення їхніх  наслідків. А для тих викидів, які не можна усунути, ми розробимо стратегію компенсації завдяки вуглецевим кредитам.

Будучи глобальним корпоративним лідером, BDO несе відповідальність за те, щоб стати частиною рішення та запровадити швидкі та необхідні дії для досягнення економіки з нульовим вуглецевим викидом та запобігання кліматичній катастрофі.

А щоб докладніше дізнатися про Оцінку екологічного впливу діяльності нашої компанії, звертайтеся до фахівців БДО в Україні з питань сталого розвитку.