BDO в Україні публікує Хроніки BDO 2022-2023: 365 днів стійкості

BDO в Україні публікує Хроніки BDO 2022-2023: 365 днів стійкості

Війна в Україні оголила слабкі місця світової економіки і показала, що світ є крихким і потребує більшої єдності та партнерства, аби протистояти глобальним викликам і забезпечувати цілі сталого розвитку.

Вторгнення росії в Україну порушило на глобальному рівні низку важливих ESG питань: щодо незалежності країн у питанні відновлюваних джерел енергії, прав людини, порушених неспровокованим нападом країни-агресора, а також зниженням авторитетності урядів таких країн як росія та білорусія.

Які чинники ESG актуальні наразі для українського бізнесу?

Для всіх компаній з перших днів війни соціальна складова (S) вийшла на передній план. Бізнес спільними зусиллями підтримує населення України та державу загалом. Також, війна значно посилила питання екології (Е), а фахівці наводять все більш приголомшливі дані наслідків війни для навколишнього середовища. І, здавалось би, питання корпоративного управління (G) нині не в пріоритеті, проте саме ефективне управління внутрішніми процесами та контролями ризиків дозволило керівникам українських компаній утримати бізнеси на плаву.

Нині, дотримання стратегії ESG як ніколи важливе для України і українського бізнесу. Розробляючи концепцію післявоєнної відбудови, необхідно враховувати, які саме фактори надають найбільшої інвестиційної привабливості Україні з погляду її довгострокового сталого розвитку. Світова статистика показує, що інвестори беруть до уваги фактори ESG компанії, яку розглядають як об’єкт для інвестицій. Тож, якщо український бізнес не буде враховувати цей факт, залучення капіталу обходитиметься значно дорожче або навіть стане неможливим.

У «Хроніках BDO в Україні 2022-2023: 365 днів стійкості» ми будемо говорити про рік війни та її вплив на нашу компанію і на Україну загалом.

«Хроніки BDO в Україні 2022-2023: 365 днів стійкості» містять три розділи: Навколишнє середовище (Environmental), Соціальна відповідальність (Social) і Управління (Governance). Ці ключові ESG-критерії відображають наскільки компанія орієнтована на стратегічний розвиток під час війни та готовність до етапу відбудови після Перемоги. Ми будемо приділяти увагу кожному напряму, щоб читачі мали можливість розглянути вплив війни з різних сторін і переосмислити значення ESG-цінностей, які вона похитнула.
 


У розділі Навколишнє середовище ми говоримо про:

  • Шлях до NET ZERO до 2050 року: можливості та виклики.
  • Екологічні вектори — Україна та зелений курс ЄС.
  • Підрахунок екологічної ціни війни — рік потому.
  • Дотримання екологічних принципів в BDO в Україні.

Розділ Соціальна відповідальність розповідає про величезні виклики перед суспільством та країною, складну координацію дивовижної підтримки мережі BDO та історії досвіду від колег, які продовжують попри все працювати на благо України. Соціальний фактор в концепції ESG БДО в Україні розкритий в таких підрозділах:

  • Життя чи виживання під час війни?
  • Рік війни очима наших людей.
  • Підтримка глобальної спільноти BDO.
  • Волонтерські активності компанії та співробітників.

BDO в Україні продовжує безперервну роботу під час війни, що дозволяє нам виконувати зобов’язання перед співробітниками, клієнтами, партнерами та країною. Про це розповідаємо у розділі Управління:

  • Україна-2023: перемога і підготовка до відновлення.
  • Дотримання зобов’язань перед співробітниками, клієнтами, партнерами та країною.
  • Режим роботи BDO в Україні під час війни.
  • Business Service Shared Hub (BSSH) в Україні.
  • Ukraine Recovery ініціативи.

За останній рік світ навколо дуже змінився. І мова не тільки про Україну.

Відбулося значне переосмислення цінностей та оточення. Війна показала, що все те, що до 24 лютого 2022 року здавалося важливим, дійсно таким тільки здавалося. Ми неодноразово чули історії про розчарування в близьких і надзвичайну підтримку від незнайомих людей. На жаль, тільки в такій ситуації можна дізнатися про свою цінність в житті іншої людини.

За рік Україна пристосувалася до життя в «новій» реальності. Попри всі жахіття року, що минув, ми не схилилися перед ворогом. Ми поступово відновлюємо розруху, яку після себе залишає «руський мир», продовжуємо працювати та адаптувати роботу до поточних умов, будуємо плани на майбутнє, хоча це й непросто. І найголовніше — ми продовжуємо відстоювати свободу заради всіх, хто став жертвою російської агресії, всіх, хто повернувся «на щиті», захищаючи Незалежність України. Продовжувати боротьбу — це наш обов’язок, і за підтримки всього цивілізованого світу війна обов’язково завершиться нашою Перемогою.

Продовжуємо підтримувати економіку України та допомагати тим, хто зараз на передовій. Готуємо підґрунтя для майбутньої відбудови та з нетерпінням очікуємо моменту, коли на всіх українських землях замайорить жовто-блакитний стягПЕРЕМОЖЕМО! ВІДБУДУЄМО! 

ЗАВАНТАЖИТИ ХРОНІКИ BDO В УКРАЇНІ 2022-2023