Фахівці BDO в Україні провели онлайн-захід для студентів ДТЕУ на тему «Аудитор нового часу»

Фахівці BDO в Україні провели онлайн-захід для студентів ДТЕУ на тему «Аудитор нового часу»

Фахівці БДО в Україні поділилися досвідом, практичними знаннями та корисними порадами з майбутніми аудиторами, які знадобляться їм для старту кар’єри.
Глобальна статистика мережі BDO

Метою заходу було донести до молодих спеціалістів, що сучасний аудитор, це не тільки контролер чи ревізор, що висловлює думку про достовірність бухгалтерської звітності, а передусім довірений радник для бізнесу, який оцінює фінансово-економічну діяльність підприємства, перспективи розвитку бізнесу, а також надає рекомендації щодо підвищення ефективності та виявлення резервів економічного зростання. Сучасні фахівці у сфері аудиту зобов'язані володіти широким спектром навичок, попри ключові вміння роботи із цифрами, які завжди були й залишаться важливими.

Події в Україні та світі демонструють, що наші реалії — це постійні ризики, отже, від аудиторів очікують більшою мірою стратегічного мислення, з акцентом на планування. Це зумовило зростання ролі технологій в професії сучасного аудитора, оскільки акцент переключається із завдань щодо перевірки на більш аналітичні підходи, пов'язані з роботою з інформацією. Ради директорів і виконавчого керівництва компаній розраховують на те, що аудитори будуть розбиратися в нових технологіях і зможуть підказати, який підхід до їхнього впровадження обирати, не забуваючи при цьому про управління ризиками та впровадження дієвих засобів контролю.

Діджиталізація в аудиті
Отже, під час зустрічі ми:

  1. Познайомили учасників з мережею BDO і діяльністю компанії BDO в Україні.
  2. Поговорили про професію аудитора в часи невизначеності.
  3. Розповіли про діджиталізацію в аудиті на прикладі компанії BDO в Україні.
  4. Визначили структуру команди аудиторів і обов’язкову участь інших професій в роботі аудиторської команди.
  5. Розглянули організації, які регулюють аудиторську діяльність.
  6. Висвітлили питання організації аудиторської фірми. Стаття 24: Організація роботи з виконання завдання з обов’язкового аудиту фінансової звітності в компанії «БДО».
  7. Розповіли як стати аудитором і про вимоги до професійної кваліфікації фахівців в БДО.
  8. А молодий фахівець з аудиту БДО в Україні розповів про важливість володіння іноземною мовою для стрімкого кар’єрного зростання в професії.
Структура команди аудиторів У бізнесі дві мови - англійська та мова бухгалтерського обліку

Певні, що проведення такого роду заходів серед майбутніх фахівців у сфері аудиту та бухгалтерської справи допоможе їм краще спланувати подальші кроки та підготуватися до старту кар’єри. Так само команда BDO в Україні завжди зацікавлена в молодих талановитих кадрах, які стануть частиною міжнародної сім’ї BDO. Тому якщо ви хочете розпочати шлях професійного аудитора, відправляйте свої резюме на cv@bdo.ua і ми залюбки з вами обговоримо всі деталі. А для тих фахівців, які вже працюють та шукають нові можливості для розвитку, пропонуємо переглянути актуальні вакансії компанії.