БДО в Україні припиняє партнерство з SAP

БДО в Україні припиняє партнерство з SAP

Нагадаємо, рада директорів німецької корпорації SAP – розробника програмного забезпечення та надавача консалтингових послуг, на щорічних зборах акціонерів порекомендувала компанію BDO як нового аудитора на 2023 фінансовий рік. BDO довела наявність якісного досвіду і сучасної, інноваційної концепції проведення аудиту, що й вплинуло на фінальний вибір компанії SAP.
 

Проте, ця подія внесла деякі корективи в роботу BDO в Україні: з 1 грудня 2021 року ТОВ «БДО Консалтинг» для забезпечення незалежності виконання аудиторського завдання, припиняє своє партнерство  із SAP. Нагадаємо, що починаючи з 2016 року компанія «БДО Консалтинг» мала статус акредитованого партнера SAP з впровадження ERP систем, ліцензування, і локалізувала програму SAP Business One для українського ринку.

Ми змінюємо формат співпраці з компанією SAP і відтепер наш статус змінюється з партнера на клієнта SAP.

У зв'язку з цими змінами компанія BDO в Україні заключила стратегічне партнерство з компанією Ageless і передає власні розробки — аддони — новому партнеру для забезпечення потреб наявних клієнтів, а також розвитку ERP-системи SAP B1.

Президент БДО в Україні Алла Іванівна Савченко так коментує цю новину:

«Я вірю в те, що всі зміни — на краще. Компанія БДО впевнено стоїть на шляху впровадження інноваційних цифрових технологій для наших клієнтів, тож і надалі буде впроваджувати складні програмні продукти та сприяти цифровому розвитку українського бізнесу. Ми вдячні всій команді SAP Україна за плідну співпрацю та бажаємо успіху в майбутньому!»

Думки керівника напряму Advisory BDO в Україні Андрія Боренкова про подальші кроки:

«Ми виходимо з бізнесу, у який багато інвестували і завдяки якому сприяли розвитку ринку ERP для середнього бізнесу в Україні. Попри те, що в майбутньому ми не будемо працювати із SAP як партнер, ці роки співпраці із SAP дали нам гарний досвід і розуміння потреб наших клієнтів у сфері діджиталізації, автоматизації обліку та процесів, а також методології. Ми плануємо поглиблювати цей досвід і пропонувати нашим поточним та потенційним клієнтам нові рішення й сервіси як у сфері впровадження CRM та ERM, так і в аутсорсингу, бізнес-аналітиці та автоматизації.»

За п’ять років співпраці між BDO in Ukraine та SAP є багато успішних кейсів, бо команда з впровадження та методології «БДО Консалтинг» забезпечувала не тільки базову автоматизацію бізнесу клієнта (наприклад, управління взаєморозрахунками з клієнтами й постачальниками, фінансами, запасами та обліком виробництва), але й здійснювала доопрацювання системи та форм, а також розробку окремих модулів у постійній взаємодії з клієнтом для найкращого задоволення наявних потреб.

Так, наприклад, разом з клієнтом Family Garden команда BDO in Ukraine розробила сільськогосподарський модуль, що не має аналогів у екосистемі SAP Business One, який суттєво покращив процеси планування та контролю в господарській діяльності.

Для одного з інвестиційних фондів BDO модифікувало власну локалізацію для автоматичної трансформації звітності з національних стандартів в US GAAP, що помітно спростило процес подання звітів до материнської компанії.

Загалом, клієнти вказували, що вже за перші місяці після впровадження ERP-системи економія часу працівників складала до 15%, а загальна ефективність використання ресурсів суттєво зростала.

Не зважаючи на припинення партнерства між BDO в Україні та компанією SAP, клієнти й надалі зможуть придбати розроблені аддони та отримувати якісну підтримку фахівців від компанії Bes.t-run Consulting Також BDO в Україні й надалі залишиться впевненим користувачем ERP-системи SAP Business One.


Очікуйте нових Digital-рішень від БДО в Україні.