Волонтерська діяльність BDO в Україні і її співробітників під час війни

Волонтерська діяльність BDO в Україні і її співробітників під час війни

У всіх сферах, починаючи від пошуку та купівлі медикаментів, до купівлі безпілотників і бронежилетів, волонтери, працювали максимально ефективно, бо добре розуміли весь біль постраждалих.
Наведені нижче дані розкажуть про активну волонтерську діяльність і свідому громадську позицію співробітників БДО в Україні під час війни.

Так, співробітники компанії БДО в Україні:

  • Донатили на потреби ЗСУ, зокрема у фонди «Повернись живим», «Фонд Сергія Притули», «Рахунок НБУ на потреби армії», а також тисячі інших фондів і волонтерських запитів. Донатили на дрони, БПЛА, автомобілі, планшети та ноутбуки, бронежилети, воєнну амуніцію та багато іншого військового спорядження і, навіть, на супутник. Допомагали все знаходити, доправляти із-за кордону та доставляти на передову бійцям (зокрема безпілотник Mavic 3 fly More Combo, автомобіль SSANGYONG REXTON). За скромними підрахунками, загальна сума донатів співробітниками на потреби ЗСУ за шість місяців війни склала 3,5+ млн грн.
  • Допомагали будувати та чергували на блокпостах Територіальної оборони (ТРО) по всій Україні.
  • Плели маскувальні сітки для ЗСУ, шили одяг для військових, заготовки для бронежилетів і аптечок.
  • Надавали допомогу військовим медикам на фронті (закупівля необхідних медикаментів за переліком та відправлення їх на передову). Також допомагали лікарням і пологовим будинкам у містах, які зазнали ворожих атак.
  • Збирали і передавали продукти та готували їжу для військових, тероборони та переселенців.
  • Допомагали людям виїхати з-під обстрілів та знайти притулок на безпечних територіях. Колеги, які перебували в безпечних регіонах, проводили години в Інтернеті в пошуках житла в різних регіонах України. Хтось надавав своє власне житло у Дніпрі та Києві переселенцям з Маріуполя, Бердянська, Харкова та багатьох міст і селищ Східного та Південного регіонів.
  • Допомагали фінансово та фізично, притулкам для тварин та зоопаркам по всій Україні.
  • Діти наших співробітників малювали малюнки та робили різні вироби для бійців, які захищають Україну.
  • Наші ІТ-фахівці долучалися до лав добровольців на кібер-фронті, адже нині війна ведеться не тільки фізичною зброєю (деталі не розголошуємо в рамках безпеки).

Ми підтримуємо економічний фронт країни тим, що попри все, продовжували працювати та сплачувати податки, які вкрай необхідні державі нині. Деякі співробітники відмовилися від щомісячної допомоги для внутрішньо переміщених осіб, щоб хоч маленьким вкладом підтримати економіку України.

Також компанія від самого початку вторгнення здійснює переказ коштів на допомогу українській армії та волонтерським організаціям. Так, ще в перші дні війни до фонду «Повернись живим» були переведені кошти на нагальні потреби армії.

Окрім всеукраїнських організацій, також допомагали «точково», за конкретними запитами військових частин, у лавах котрих також захищають Україну наші колеги (і навіть колишні колеги). Наприклад, у квітні місяці волонтери БДО в Україні передали в Авдіївку бронежилети для воїнів ЗСУ. А восени, за запитом нашого колеги воїна-аудитора замовили виготовлення і направили на передову ложементи для артилерії, щоб наші захисники залишалися максимально мобільними. Наша партнерська організація «Баланс Бізнес Букс» надсилала літературну гуманітарну допомогу в госпіталі аби наші воїни під час реабілітації могли за книгою відволіктися від новин сьогодення. Нині про деякі активності ми не можемо розповідати публічно з об’єктивних причин, але після перемоги обов’язково поділимося.

Коли «цеглинка» доброї справи однієї конкретної людини з міцною вірою складається в опорну стіну, настає момент переходу кількості в якість і досягається кінцева мета єднання всіх заради перемоги над ворогом!