BDO в Україні на Форумі Корпоративних Директорів: Обмін досвідом і стратегіями бізнес-розвитку

BDO в Україні на Форумі Корпоративних Директорів: Обмін досвідом і стратегіями бізнес-розвитку

Минулого тижня Сергій Балченко, Директор компанії BDO та Олександр Ніколаєнко, Ключовий Партнер з аудиту, взяли участь у VI Міжнародному Форумі корпоративних директорів: Перспективи розвитку та нові можливості для корпоративного управління, який відбувся у Києві. Форум об'єднав ключових гравців у сфері корпоративного управління.
 
Основні теми VI Міжнародного Форуму Корпоративних Директорів охоплюють широкий спектр сучасних трендів і викликів. Цілі обговорення стосувалися антикорупційних заходів як запоруки успішної відбудови економіки України, ефективної діяльності Наглядових рад державних підприємств, а також аналізу кейсів успішних компаній. Особливу увагу було приділено сучасній проблематиці розвитку професії корпоративного директора. 
На думку представників компанії BDO в Україні, наступні інсайти є найцікавішими:
  • Актуальні тренди корпоративного управління: Учасники Форуму обговорювали сучасні та майбутні тренди у сфері корпоративного управління, нові підходи до стратегічного планування, взаємодію з акціонерами, етичне управління й інші ключові аспекти.
  • Динамічні панельні дискусії: Учасники Форуму мали можливість обговорити різні аспекти корпоративного управління під час динамічних панельних дискусій і обмінятися думками про виклики та можливості, з якими стикаються сучасні компанії.
  • Кейси успіху українських компаній: Обговорення конкретних кейсів успіху підприємств, які досягли зростання навіть у складних умовах, в період війни. Учасники аналізували стратегії, які дозволили цим компаніям досягти стійкого розвитку та підтримувати економічну активність.
Сергій Балченко, Директор компанії BDO, поділився своїми враженнями від участі у цій знаковій події.
«Один із ключових моментів, якому було приділено  особливу увагу  — це роль Наглядових Рад в умовах війни. Вражає ефективність їхньої роботи в компаніях, навіть тих, які не мають великих розмірів, але активно розвиваються, зокрема в групі компаній «Аврора», де магазин відкривається кожні 15 хвилин»  — зазначив С. Балченко.

Форум об'єднав керівників ключових державних підприємств, які поділилися своїм досвідом управління в умовах викликів, які стоять перед країною та окремими галузями. На передньому плані  — швидкість прийняття рішень, креативне мислення та готовність ризикувати заради досягнення стратегічних цілей.

Не менш важливою є новина від Голови Національного Банку, Андрія Пишного, про послаблення валютного контролю для населення. Тепер кожен може вільно відкривати валютні рахунки онлайн і купувати валюту, хоча з певними обмеженнями на місяць, різними в різних банках. Також анонсувалися дозволи на закриття кредитів, отриманих українськими підприємствами за кордоном.

Обговорення протидії корупції відобразило думку, що Україна робить більше, ніж потрібно, включно з кримінальною відповідальністю за помилки в деклараціях й активною роботою Національного Антикорупційного Бюро, яке виходить на рівень вище, порівнюючи  з критикою.

Дискусія щодо прийняття європейських правил і стандартів визначила важливість їхнього швидкого прийняття для наближення України до вступу в ЄС, та водночас їхню реалістичність стосовно до перехідного періоду для подолання викликів війни.

Навіть під час повітряної тривоги вдалося забезпечити проведення цього унікального Форуму, який став ідеальним майданчиком для обміну досвідом й ідеями між представниками різних компаній і фахівцями в галузі корпоративного управління, сприяючи розвитку ефективних стратегій управління в умовах сучасного бізнес-середовища. 

«Цей захід став важливою платформою для встановлення нових контактів, обміну досвідом та поглиблення розуміння найсучасніших практик в галузі корпоративного управління» — зазначив Олександр Ніколаєнко, Ключовий Партнер з аудиту компанії BDO

Наша команда BDO в Україні завжди готова до співпраці і обміну досвідом задля успішного розвитку бізнесу в умовах сучасного світу. Ми готові стати вашим надійним партнером на шляху до нових досягнень! Якщо у вас є будь-які питання чи потреба в консультаціях, напишіть нам — ми завжди готові допомогти.

Основний контакт