Підтримуємо рівність в BDO в Україні - #EmbraceEquity

Підтримуємо рівність в BDO в Україні - #EmbraceEquity

Ми вважаємо, що корпоративна культура нашого часу — це культура Рівності. Під час війни потреба в різноманітності, рівності та інклюзивності (DEI) є особливо гострою. Станом на 1 січня 2023 року команда BDO в Україні налічує 70% жінок і 30% чоловіків, причому жінок на керівних посадах на 14% більше, ніж чоловіків. Співвідношення жінок і чоловіків на керівних посадах становить 57% до 43%.
Нижче наведено співвідношення, що відображає розподіл персоналу за кожною лінією сервісу:

 

Жінки

Чоловіки

Аудит

62%

38%

Податкове консультування

71%

29%

BSO

94%

6%

Консалтинг

60%

40%


Ми хотіли б поділитися історією однієї з наших колег, яка, незважаючи на величезні особисті випробування, протягом останніх 12 місяців привела свою команду до успіху. Її відданість справі та стійкість надихають нас усіх, особливо під час збройного конфлікту в Україні, що досі триває.

Лілія Черниш — визнаний фахівець, яку поважають клієнти та аудиторська спільнота України. Її рівень експертизи підтверджено успішним отриманням диплома члена АССА у 2020 році та внесенням до Реєстру аудиторів та аудиторських фірм України.

У Лілії є великий досвід роботи як в аудиті, так і на стороні клієнта. Вона керувала аудиторськими проєктами, проєктами з перевірки та затвердження процедур фінансової звітності, підготовленої відповідно до МСФЗ, Національних стандартів бухгалтерського обліку України (НП(С)БО), а також облікових політик суб'єктів господарювання, що підлягають аудиту. Лілія спеціалізується на аудиті приватних і державних підприємств, що працюють у різних галузях промисловості, зокрема нафтогазовій, вітроенергетичній, видобувній, будівельній, аграрній, сфері виробництва напоїв, нерухомості, торгових морських портах, роздрібній торгівлі та готельному бізнесі.

Такою була Лілія Черниш до війни.

З моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну Лілія залишилася разом зі своєю сім'єю в Дніпрі. Попри воєнний конфлікт, що триває, вона активно займається волонтерством і була однією з перших, хто повернувся до роботи в нашій компанії. Її команда видала наш перший аудиторський висновок з початку повномасштабного вторгнення. Лілія адаптувалася до поточних реалій в організації робочих процесів та комунікації з клієнтами. Минулого року Лілія брала активну участь у розвитку компанії: запустила дві нові послуги, розширила штат, подвоїла дохід своєї команди.

Докладніше про нові послуги:

1. Міжнародні донорські організації — партнери-виконавці​ (зокрема ЮНІСЕФ​, УВКБ ООН).

Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) компанія BDO UK була призначена  партнером програми надання гуманітарної допомоги Україні шляхом надання послуг з дью ділідженс для оцінки спроможності місцевих українських організацій реалізовувати проєкти УВКБ ООН з надання допомоги.

За тісної підтримки та супроводу з боку керівництва Міжнародних інституцій та донорських організацій (IIDA) в Лондоні, команда BDO в Україні (Лілія Черниш) проводить роботу на місцях у Києві та інших регіонах (Львів, Одеса, Ужгород, Харків) не окупованих російськими військами. Робота полягає в оцінці структури, управлінського контролю та спроможності фінансової звітності 27 українських неприбуткових організацій, кожна з яких має звітувати за сотні тисяч або мільйони доларів, які вони отримують від УВКБ ООН для надання захисту та допомоги людям, які стали внутрішньо переміщеними особами в Україні через війну.

Лілія Черниш про проєкт: "Усі громадські організації підтримують різні групи населення, такі як тимчасово внутрішньо переміщені особи, діти, пенсіонери та громади, не тільки матеріально (грошима, товарами та будівельними матеріалами) але й надають психологічну допомогу, підтримку, бізнес-консультації та медичну допомогу). BDO в Україні має честь працювати над цим проєктом. Ми відчуваємо відповідальність за підтвердження достовірності звітності про витрачання наданих коштів, щоб донори розуміли, що кошти, надані Україні, витрачаються належним чином, суворо контролюються, а Україна є надійним партнером і слідує європейським цінностям демократії та прозорості".

 

2. Аутсорсинг аудиторських послуг для фірм-членів мережі BDO. 

Останнім часом аудиторська практика BDO в Україні різко скоротилася. Багато наших клієнтів призупинили або навіть завершили діяльність. Таким чином, ми залишилися без клієнтів, але з висококваліфікованою командою фахівців. Завдяки допомозі BDO Global та особисто Тронда-Мортена Ліндберга, інформація про нашу ситуацію була поширена серед інших офісів BDO. Кілька партнерів запитали, чи може BDO в Україні допомогти їм у роботі з аутсорсингу. Перші кілька проєктів Лілія виконувала самостійно, навіть коли завдання були на рівні помічника. Це допомогло Лілії зрозуміти, з якими труднощами та викликами може бути пов'язана робота з іншими офісами. І ось вже через кілька місяців команда Лілії успішно працює з BDO в Люксембурзі, BDO в Бельгії, BDO в Словенії, BDO в Монголії, BDO в Канаді, BDO в Литві, BDO в Болгарії та інші, які ще будуть . Ми дуже вдячні за довіру, яку інші офіси надали українцям у ці складні часи.

У січні 2023 року російська ракета влучила у багатоповерхівку в Дніпрі, де мешкає Лілія. Це диво, що в той час її не було вдома. Але незважаючи на всі труднощі, з якими їй довелося зіткнутися, вона продовжує працювати, бере участь у міжнародних проєктах, а наприкінці січня, як і планувала, поїхала у відрядження до BDO в Люксембурзі, а також як представник BDO в Україні відвідала Бізнес-форум з питань швидкого відновлення України, який також проходив у ті дні в Люксембурзі. Лілія — справжній приклад стійкості та натхнення!

За значні досягнення та високий внесок у роботу компанії Лілія Черниш цього року була підвищена до позиції ключового партнера з аудиту BDO в Україні.

Безумовно, BDO в Україні буде продовжувати розширювати можливості для розвитку кожного співробітника компанії, адже всі працівники мають рівні можливості для визнання їхнього внеску в розвиток компанії.