Підсумки онлайн-дискусії «Ведення кадрового обліку і розрахунку заробітної плати в ERP Business Central»

від SMART business та BDO in Ukraine

На зустрічі «Ведення кадрового обліку і розрахунку заробітної плати в ERP Business Central» В’ячеслав Рабченюк, рroduct оwner в SMART business, продемонстрував можливості та функціональні переваги рішення SMART Payroll — локалізованого застосунку ERP-системи Microsoft Dynamics 365 Business Central. SMART Payroll — це рішення для ведення обліку заробітної плати та кадрів відповідно до чинних трудових норм України, яке повністю адаптоване до локальних вимог податкового законодавства.

Це рішення для бізнесів, які обрали для себе шлях Євроінтеграції, масштабування або відмови від ненадійного російського програмного забезпечення, і перейти на облікові системи, визнані в країнах світу. Є кілька об’єктивних причин, які сприяють такому крокові. По-перше, з погляду інформаційної безпеки, а саме: уникнення ризиків щодо витоку внутрішніх даних компанії, прозорість процесів і обробки інформації для міжнародних аудиторів та ризики щодо припинення оновлення російських ІТ-рішень для українського ринку. По-друге, моральні чинники, такі як відмова від усього російського, аби не бути спонсором країни агресора та розуміння необхідності диверсифікації.

Коли йдеться про найактуальнішу передумову зміни системи, на противагу російським системам, то SMART Payroll дозволяє уникнути низки ризиків, адже:

  • гарантії безпеки надає Microsoft,
  • система регулярно оновлюється і передбачає релізність у допрацюваннях,
  • система легко кастомізується за запитом клієнта,
  • система базується на Business Central, що дозволяє вести облік та складати звіти відповідно до IFRS.
     

Як ми зазначали на попередніх зустрічах, влітку цього року Microsoft оголосила про підтримку українського бізнесу та пропонує 80% знижки від звичайної вартості на ліцензії ERP-cистеми Microsoft Dynamics 365 Business Central. Таку ж знижку готові надати наші партнери SMART business на низку своїх послуг з метою сприяння розвитку і розширенню українського бізнесу в Європу. Ми вважаємо, що вітчизняним компаніям варто починати готуватись до змін вже сьогодні, адже інтеграція України в європейський економічний простір є неминучою і це лише питання часу. Наразі ми споглядаємо безпрецедентне вікно можливостей для українських компаній, але разом з можливостями, ми маємо бути готові до нових викликів.

Також хочемо зазначити, що починати впровадження нової ERP-системи саме з модулю обліку зарплати і кадрів — непогана ідея, адже це сфера обліку є відносно самодостатньою і може бути першим етапом впровадження Business Central на Вашому підприємстві паралельно з будь-якою іншою обліковою системою. При цьому впроваджуються всі основні технічні можливості Business Central, які надалі можуть використовуватися на наступних кроках розгортання ERP-системи та її локалізації.

Партнерство BDO з Microsoft на глобальному рівні та партнерство BDO в Україні зі SMART business у межах України дозволяє нам надавати всю необхідну технічну підтримку та інструменти для швидкого та ефективного розширення вашого бізнесу на ринок Європи.

Дізнавайтеся більше про послуги й рішення в галузі цифрових технологій від БДО в Україні, а також замовляйте консультацію, де ми із задоволенням відповімо на всі ваші запитання.